Խոհարարական տուր

★★★

Հայաստան

01.08.2019 - 06.08.2019

$349


   01.08 Ժամանում

Ժամանում Երևան: Դիմավորում օդանավակայանում “L & I TOUR” ընկերության ներկայացուցչի կողմից: Տրանսֆեր դեպի հյուրանոց:

 

   02.08 ԵրևանՍաղմոսավանքՏառերի պուրակԱմբերդ  -հայկական քաղցրավենիքի վարպետաց դաս– Կարմրավոր Օշական  Երևան

Նախաճաշ հյուրանոցում: Այցելություն դեպի Սաղմոսավանք: Սաղմոսավանքը  թարգմանաբար նշանակում է սաղմոսների վանք: Այն հայտնի է իր միջնադարյան ձեռագրերի և գրքերի պահոցով: Ճանապարհին կանգ կառնենք Հայոց այբուբենի հուշարձանի մոտ, որտեղ կարող եք գտնել ձեր անվան առաջին տառը և լուսանկարվել։ Հաջորդ կանգառը Ամբերդ ամրոցն է, որը գտնվում է Հայաստանի ամենաբարձր գագաթի՝ Արագածի լեռանլանջերին: Հայկական քաղցրավենիքի պատրաստման ցուցադրություն: Այնուհետև կայցելենք Կարմրավոր եկեղեցին , որը կառուցված լինելով 7-րդ դարում` այն գրեթե անվնաս հասել է մեր օրերը: Ունի արտաքուստ եւ ներքուստ խաչաձեւ հատակագիծ:Վերադարձ Երևան

 

   03.08 ԵրևանԳառնի  – Գեղարդ  – Երևան  

Նախաճաշ հյուրանոցում: Առաջին կանգառը Գառնու տաճարն է (77 մ.թ.)՝ որը միակ հեթանոսական տաճարն է ողջ հետխորհրդային տարածքում: Այն տեղակայված է դեպի Ազատ գետի կիրճը նայող սարահարթի վրա: Գեղարդի վանական համալիրը մեկ այլ պատմական վայր է, որի այցը նույնպես ներառված է այս շրջագայության մեջ: Երեկոյան ընթրիք Գառնիում.որի ժամանակ  ներկա կգտնվեք լավաշ թխելու խոհարարարական վարպետության դասին, և իհարկե, կհամտեսեք թարմ թխված ավանդական հայկական լավաշըև կմասնակցեք նաև տոլմայի վարպետաց դասին:: Վերադարձ Երևան:

   04.08 ԵրևանԾաղկաձորՍևան (Սևանավանք) – իշխանի ատրասման վարպետաց դաս 

Նախաճաշ հյուրանոցում:Այցելություն Ծաղկաձոր, որտեղ կտեսնենք Կեչառիսի վանքը, ինչպես նաև ճոպանուղով կբարձրանանք Թեղենիս լեռան գագաթը: Այնուհետև ճանապարհը կշարունաենք դեպի կատուտաչյա Սևանա լիՃ ,որը գտնվում է ծովի մակարդակից 1900 մետր բարձրության վրա։ Սևանի իշխան խորովածի պատրաստման ցուցադրություն:

   05.08 Շրջայց Երևանում  – Մեգերյան Կարպետ«Արարատ» կոնյակի գործարան  

Նախաճաշ հյուրանոցում : Կայցելենք Վերնիսաժ ,որտեցից կարող ենք գնել բազմաթիվ հուշանվերներ՝ կիրառական արվեստի գործերից մինչև սպասք ու աքսեսուարներ: Կայցելենք «Արարատ »  կոնյակի գործարան,որտեղ կարող եք շրջել, ծանոթանալ հայկական կոնյակի պատմությանը և համտեսել այն: Այնուհետև կայցելենք «Մեգերյան Կարպետ» Հյուրերի մասնակցությամբ վարպետաց դաս, որի ժամանակ Մասնակիցները բաժանվում են խմբերի՝  նրանց տրվում է մթերք, սպասք, այնուհետև խոհարարի ուղեկցությամբ սկսում են պատրաստել: Ընթացքում խոհարարը պատմում է հայկական խոհանոցին վերաբերող ավանդույթներ և պատմություններ:
Վերադարձ հյուրանոց:

  06.08 Մեկնում
Նախաճաշ հյուրանոցում:Տրանսֆեր դեպի օդանավակայան:

Տուր Հայաստանում մարտի 8-ին

★★★

220


Հայաստան
Շարմ էլ Շեյխ

★★★★

$430


Շարմ էլ Շեյխ, Եգիպտոս
Դուբայ

★★★

$640


Դուբայ, ԱՄԷ
Շարժա

★★★

$330


Շարժա, ԱՄԷ